Roast Chicken | Juicy Roasted Chicken Recipe

    Ingredients

  • Chicken(weight 1.5 kg)
  • Salt 1 teaspoon
  • Black Pepper half a teaspoon
  • Onion powder half a teaspoon
  • Oil half a cup
  • Celery stick (minced)
  • Water a cup
  • Onion 1 grain chopped

  • How to prepare

  • Preheat the oven to 175 degrees
  • Place the chicken in the oven tray
  • layer the chicken with salt, pepper and onion powder, inside and outside
  • Grease the chicken with three tablespoons of oil inside and out
  • Spread the onions and celery in the tray
  • Add the rest of the oil to the chicken
  • Cover the tray with aluminum foil and put it in the oven for an hour to an hour and a half until the chicken is tender
  • Remove the aluminum foil
  • Serve chicken roast with rice or vegetables as desired

اجزاء

چکن (وزن 1.5 کلو
نمک 1 چائے کا چمچ

کالی مرچ آدھا چمچ

پیاز پاؤڈر آدھا چمچ

آدھا کپ تیل

اجوائن کی چھڑی (کیما بنایا ہوا)

ایک کپ پانی

پیاز 1 کٹی ہوئی

تیار کرنے کا طریقہ

تیار کرنے کا طریقہ
اوون کو پہلے سے 175 ڈگری پر گرم کریں

اوون کی ٹرے میں مرغی رکھیں

مرغی کو نمک کالی مرچ اور پیا زکے پوڈر کےساتھ تہ لگائیں

مرغی کو تین کھانے کے چمچ آئل لگائیں

ٹرے میں پیاز اور اجوائن پھیلائیں

باقی تیل کو مرغی میں شامل کریں

ٹرے کو ایلومینیم ورق سے ڈھانپ کر اوون میں ایک گھنٹہ سے ڈیڑھ گھنٹہ رکھیں جب تک کہ مرغی نرم نہ ہوجائے

ایلومینیم ورق کو ہٹا دیں

چاول یا سبزیوں کے ساتھ پیش کریں